Fabas
Inicios. Técniques de producción de la faba
El plantíu empezó dedicada al monocultivu de faba asturiana en dos esquiñones estremaes pol sistema de cultivu emplegáu. L’actividá del plantíu empieza en mayu de 2009 y la producción media envasada como categoría extra, hasta güei, ye del orde de 900 Kg.
Nel añu 2021 empezamos a trabayar pa poder cultivar n’una superficie de 1,67 hai faba asturiana IGP ecolóxica.
En 2022 cola incorporación de la nuesa fía, Isabel, con casi 3hai de faba asturiana IGP convencional.
Por tantu, nuesu compromisu de Finca’l Riberio, conforme a les esixencies del Conseyu Regulador, va ser la observancia de toles bones práctiques para caúna de les fases de la collecha y el respetu por un productu mandáu de los nuesos llabradores que representa la nuesa tierra.
Fabas
Inicios. Técniques de producción de la faba
El plantíu empezó dedicada al monocultivu de faba asturiana en dos esquiñones estremaes pol sistema de cultivu emplegáu. L’actividá del plantíu empieza en mayu de 2009 y la producción media envasada como categoría extra, hasta güei, ye del orde de 900 Kg.
Nel añu 2021 empezamos a trabayar pa poder cultivar n’una superficie de 1,67 hai faba asturiana IGP ecolóxica.
En 2022 cola incorporación de la nuesa fía, Isabel, con casi 3hai de faba asturiana IGP convencional.
Por tantu, nuesu compromisu de Finca’l Riberio, conforme a les esixencies del Conseyu Regulador, va ser la observancia de toles bones práctiques para caúna de les fases de la collecha y el respetu por un productu mandáu de los nuesos llabradores que representa la nuesa tierra.
Hestoria de los nuesos plantíos
Espansión
En 2011, incorporóse una segunda parcela de 3.000 m2, con 22 llínees pareadas de 80 metros de llargor y una separación ente estes de 1,80 m. Pa cada llínea y suxeción de la malla reticulada, asitiáronse 2 tensores a cada llau, construyíos n’aceru galvanizáu de 3 m d’altor, 2,40 m, restando la parte soterrada, xuníos por cable d’inoxidable de 3 mm. d’espesura. Pa reforzar caúna de les llínees asitiáronse trés piques de madera de 2,50 m distribuyíes proporcionalmente.
Estes parceles que s’asitien na entrada de la finca tán daes d’alta nel COPAE, pos hemos empezando cola nuesa faba asturiana IGP ecolóxica.
Nel 2022 Isabel incorporóse como nueva agricultura y cuenta con una instalación de 3 hai de faba asturiana IGP convencional dientro de la marca y sol cuidu de tolos que formamos parte de la finca.
Ensugáu y acabáu del productu
L’ensugáu de la faba ecolóxica llévase cabu na nuesa panera. La selección de la faba y la so envasado realizar na Cooperativa Campoastur con sellu Ecolóxicu.
L’ensugáu de la faba convencional instalóse un secaderu de 288m2 dientro de la mesma finca, onde se colgar para’l so posterior, mallado na mesma finca. Somos tamién envasadores de nuesa mesma marca de Faba Asturiana IGP Finca’l Ribeiro.
Resultaos cates sensoriales
Una amuesa aleatoria ye unviada añalmente al INSTITUTU TECNOLÓXICU AGRARIU DE CASTIELLA Y LLIÓN para’l so analís sensorial (cata) y determinación de la so composición físicu-química.